Discover Budapest with Kajla!

Download the Kajla mobile app, play the game in the most beautiful and interesting locations in Budapest, and collect points!

Available in 4 languages:
EN DE CZ PL
AppStore GooglePlay

Where's Kajla?
  • EN
  • DE
  • CZ
  • PL
  • HOME
  • KAJLA APP
  • BUDAPEST BOOKLET
  • BALATON BOOKLET
  • Privacy Policy
  • Terms and Conditions
  • kajla.hu

Where's Kajla? © 2026

EN

Solutions

Content

  • A Legendary Ball - The Anna Ball of Balatonfüred -
  • The Heir’s Watch - (Treasure) Hunting in Keszthely -
  • Letters to the Far Side of the Lake - The golden age of boating in Boglár -

A Legendary Ball - The Anna Ball of Balatonfüred -

1. Station - Fisherman and Ferryman statue

SOLUTION: 2+3=5

2. Station - The rear façade of the Vaszary Villa

SOLUTION: soup=5, cheeses=0, baked foods=4, delicacies=3, ice cream=0, fruits=0, preserves= 2, fish=0 connect: 5-4-3-2, which result in a figure 7

3. Station - Mór Jókai Monument

SOLUTION: the equation written using the secret code: 13 + 1 + 4 - 10 = 8

4. Station - former Post Office

SOLUTION: 5x3 =15, 4+2=6, and so the equation is: 1+5+6=12

5. Station - No. 1 Gyógy Square

SOLUTION: the building features 3 ornamental elements, meaning the first tray is correct with the yellow and blue drinks on it; mixing them together results in green = 11

6. Station - Füred Pantheon

SOLUTION: none of the details belong to number 19
golden apple = 24


The Heir’s Watch - (Treasure) Hunting in Keszthely -

1. Station - No. 1 Kastély Street

SOLUTION: cross out the watch with the pattern seen in the middle of the gate

2. Station - No. 18 Kastély Street

SOLUTION: lion, snake, stork – cross out the watch with the teardrop-shaped gemstone

3. Station - No. 2 Bakacs Street

SOLUTION: cross out the clock showing 11:00 am

4. Station - No. 9 Main Square

SOLUTION: 4 false statements, 4 flowers in the text – cross out the flower-shaped watch winder

5. Station - No. 3 Main Square

SOLUTION: the correct order is 1, 2, 4, 3 – cross out the picture of the horse

6. Station - No. 5 Main Square

SOLUTION: cross out the watch with the silver chain
The dial of the heir’s watch features the ornament from the flagpole, its gemstone is yellow, it shows 3:00 o’clock, the watch winder is shaped like a horse, its back depicts Queen Victoria, and the chain is made of gold


Letters to the Far Side of the Lake - The golden age of boating in Boglár -

1. Station - Red Chapel

SOLUTION: 6 + 8 - 7 + 3 = 10 --- Paloznak

2. Station - Vörösmarty Square

SOLUTION: 3 + 1 +1 +5 +1 +2 + 2 + 4 + 1 +2 + 3 + 1 + 5 +2 = 33 ---- Vonyarcvashegy

3. Station - Exaltation of the Holy Cross Roman Catholic Church

SOLUTION: solution: 21
wrong: 55, 18, 5 ---- Zánka

4. Station - Gymnast statue

SOLUTION: solution: 14 and 32 have to be crossed out, leaving 8 ---- Balatonvilágos

5. Station - Balaton Historical Screw Steamship

SOLUTION: solution: 12 --- Aszófő

6. Station - Pier

SOLUTION: solution: 20 --- Révfülöp

  • Hungarian Tourism Agency
  • Hungary
  • Privacy Policy
  • Terms and Conditions
  • kajla.hu

Where's Kajla? © 2026

This website uses cookies. By accepting cookies you can make your browsing experience more convenient. By continuing to use this website, you consent to the use of cookies. More information

Choose Language

  • ENEnglish
  • DEGerman
  • CZCzech
  • PLPolish
Get Kajla passports here

Get Kajla passports here

Get Kajla stamps here

Get Kajla stamps here

Get Kajla passports and stamps here

Get Kajla passports and stamps here